lördag 14 juli 2007

Fredag den 13

Igår var det fredagen den 13 för er som missade det. Jag är inte ett endaste dugg skrockfull och min dag förflöt utan större missöden. Jag brände inte müslin, vrickade inte foten när jag var ute och gick, satte inte eld på huset, sprack inte efter besöket hos farmor och farfar och rammlade inte i bäcken eller blev lurad av näcken (ha ha ha!!!) när jag var ute och sprang... men sedan small det till.
Klockan var så mycket som 21.30 och jag skulle gå och sätta mig framför tven och titta på Anders och Måns. Men ve och fasa, någon satt redan vid teven! En hårig best med gula vattninga ögon plirade onskefullt på mig från soffan. Tjockt grönt dreggel rann sakta ur mungiporna. Jag stod som fastfrusen. En miljon tankar hann surra förbi i min lilla hjärna; Var var min mor och far? Hade besten ätit upp dem? Var det min tur nu? (ok, inte riktigt en miljon kanske...). Svar ja.
Jag försöte skrika men fick bara fram refrängen till Carolas Gloria (vet inte vad det är med den där sången... men det hjälpte i vart fall inte). Tiden var nu inne, besten öppnade sin stora käft för att fylla det stora gapande tomrum som ekade innom honom och...
Näää, så var det föressten inte alls när jag tänker efter lite närmare. Vi tar om det.
... Men ve och fasa, någon satt redan vid teven! Närmare bestämt min mor och hon hade precis börjat titta på en film. En film som jag har/hade mycket starkt förutfattade meningar om (de visade sig vara sanna), men inte hade sett; Dare Devil.

Jag: Den här filmen kommer du nog inte tycka är så bra...

Mamma: Hmmmmm......

Jag: Det är en sån där film som du inte gillar...

Mamma: Hmmmm.....

Jag: Alltså den är jättedålig, du kommer tycka den är jättedålig. Det är bara slöseri med tid att titta...

Mamma: Hmmmm.......

Jag: Ska vi inte titta på Anders och Måns istället?

Mamma: Är det nu?

Jag: Ja det börjar nu.

Mamma: Det är ju så tråkigt.

Jag: Det är det ju inte! Det är ju jätteroligt! Det vet du att du också tycker ju!

Mamma: Jag vill se början på filmen iallafall...

Jag förlorade alltså och fick således sitta och titta på Dare Devil (jag gjorde iochförsig lite annat medan den höll på, duschade och surfade lite, men man kan nog ändå säga att jag tittade på den). Den visade sig som sagt motsvara alla mina förutfattade meningar, med andra ord hamnar den inte på listan över favoritfilmer.
Och kan någon förklara för mig varför i hela världen Ben Afflec sover i ett sakralt badkar!?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså.... vad är ett sakralt badkar?

Anonym sa...

Ett sakralt badkar är min benämning på det som Ben Afflec sover i i Dare Devil. Typ en begravningskista med vatten i... men jag fattar inte varför, ser ju hur otrevligt som helst ut...