Här kommer ett litet tips på vad man sedan kan göra av sin skörd.
Blåbärsbakelser
8 bakelser
pajdeg:
3/4 dl socker
125 g smör
3 dl vetemjöl
fyllning:
300 g manadelmassa
2 ägg
3 dl vipgrädde
2 gelatinblad
100 g blåbär (färska el. frysta)
2-3 msk svartvinbärsgelé
Sätt ugnen på 200°. Blanda ingredienserna till pajdegen. Tumma ut i liten avlång långpanna. Ställ kallt i 20 min. Förgrädda i 10 min. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Bred ut över pajdegen och grädda i 20 min. Låt svalna helt. Smält gelatinbladen i lite vatten ca 10 min. Vispa grädden. Rör ner gelatinet tillsammans med blåbären. Bred ut över pajbottnen. Ställ kallt i ca 1 timme, skär sedan upp i fyrkanter. Smält svartvinbärsgelén och pensla el. ringla den snabbt över blåbärsgrädden.
8 bakelser
pajdeg:
3/4 dl socker
125 g smör
3 dl vetemjöl
fyllning:
300 g manadelmassa
2 ägg
3 dl vipgrädde
2 gelatinblad
100 g blåbär (färska el. frysta)
2-3 msk svartvinbärsgelé
Sätt ugnen på 200°. Blanda ingredienserna till pajdegen. Tumma ut i liten avlång långpanna. Ställ kallt i 20 min. Förgrädda i 10 min. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Bred ut över pajdegen och grädda i 20 min. Låt svalna helt. Smält gelatinbladen i lite vatten ca 10 min. Vispa grädden. Rör ner gelatinet tillsammans med blåbären. Bred ut över pajbottnen. Ställ kallt i ca 1 timme, skär sedan upp i fyrkanter. Smält svartvinbärsgelén och pensla el. ringla den snabbt över blåbärsgrädden.
Receptet kommer från www.guldkorn.com
Där finns även fler smaskiga recept att inspireras av.
Där finns även fler smaskiga recept att inspireras av.
1 kommentar:
Jo du! visst ser det gott ut, det håller jag med om. Gick det bra med bärplockningen idag i regnet? Snygga bilder här nedanför. Tjohej, jag tror visst att någon hade ganska skoj där en stund;O)
Kram dessi
Skicka en kommentar